fu'a

Aafiaga ole vevela ma le mamafa ile ulo kuka ile lelei

O le kukaina o le vevela maualuga ma le faʻamaʻaina o se auala aoga e faʻaumi ai le ola o meaʻai, ma ua faʻaaogaina lautele e le tele o fale gaosi meaʻai mo se taimi umi.Fa'aaoga masanitaga taliiai fausaga nei: PET // AL // PA // RCPP, PET // PA // RCPP, PET // RCPP, PA // RCPP, ma isi. O le fausaga PA // RCPP e faʻaaogaina lautele.I le lua tausaga talu ai, o fale gaosi meaʻai e faʻaaoga ai le PA / RCPP ua faʻasea atili e uiga i tagata gaosi mea faʻapipiʻi fetuutuunai, ma o faʻafitauli autu o loʻo atagia mai o le delamination ma ato malepe.E ala i su'esu'ega, ua iloa ai o nisi fale gaosi mea'ai o lo'o iai ni fa'aletonu i le faiga o kuka.I se tulaga lautele, o le taimi faʻamaʻi e tatau ona 30 ~ 40min i le vevela o le 121C, ae o le tele o kamupani gaosiga o meaʻai e matua faʻalavelave e uiga i le taimi faʻamaʻi, ma o nisi e oʻo lava i le taimi faʻamaʻi o le 90min.

 

001       01

 

Mo ipu kuka faʻataʻitaʻiga na faʻatauina e nisi kamupani faʻapipiʻi fetuutuunai, pe a faʻaalia e le fua o le vevela le 121C, o le tau faʻaalia o le mamafa o nisi ulo kuka o le 0.12 ~ 0.14MPa, ma o nisi ipu kuka e 0.16 ~ 0.18MPa.E tusa ai ma se fale gaosi meaʻai, pe a faʻaalia le mamafa o lana ulo kuka e pei o le 0.2MPa, o le tau faʻaalia o le thermometer e naʻo le 108C.

Ina ia faʻaitiitia le lelei o aʻafiaga o eseesega i le vevela, taimi ma le mamafa i luga o le lelei o meaʻai kuka vevela, o le vevela, mamafa ma le taimi e faʻafeiloaʻi ai meafaigaluega e tatau ona faʻavasegaina i taimi uma.Matou te iloa o loʻo i ai i le atunuʻu se faiga faʻaletausaga suʻesuʻega mo ituaiga meafaifaʻaili eseese, e aofia ai meafaigaluega faʻamalosi e faʻamalosia ai asiasiga faaletausaga, ma o le taʻamilosaga faʻavasega e tasi i le ono masina.O lona uiga, i lalo o tulaga masani, o le fua o le mamafa e tatau ona saʻo lelei.O le mea faigaluega e fua ai le vevela e le o iai i le vaega o asiasiga fa'aletausaga fa'atulafonoina, o lea e tatau ai ona fa'aitiitiina le sa'o o le mea e fua ai le vevela.

 

E mana'omia fo'i le fa'avasegaina o le taimi e fa'asolo i totonu i taimi masani.Fa'aaoga se uati taofi po'o taimi fa'atusatusa e fa'avasega ai.O le auala o le fa'avasegaina o lo'o fautuaina e fa'apea.Fa'asa'oga auala: Tu'i se aofa'i o le vai i totonu o le ulo, fa'avela le vai e fa'apuna i le tulaga e mafai ai ona fa'asusu le masini vevela, ma siaki pe o le fa'aaliga o le vevela o le 100C i le taimi nei (i nofoaga maualuluga, o le vevela i lenei taimi. o le taimi e mafai ona 98 ~ 100C) ?Sui le fua fuamoa mo le faatusatusaga.Fa'asa'oloto se vaega o le vai e fa'aalia ai le masini vevela i luga ole vai;ufiufi lelei le ulo, siitia le vevela i le 121C, ma matau pe o le fua o le mamafa o le ulo kuka i le taimi nei o loʻo faʻaalia ai le 0.107Mpa (i nofoaga maualuga, o le tau o le mamafa i lenei taimi e ono (0. 110 ~ 0. 120MPa) . Afai e mafai ona ogatasi fa'amatalaga o lo'o i luga i le faagasologa o le fa'avasegaina, o lona uiga o lo'o lelei le fua o le mamafa ma le fua o le vevela o le ulo kuka, a le o lea, e tatau ona e fesili i se tagata tomai faapitoa e siaki le matamata mamafa po'o le thermometer mo le fetuunaiga.

 


Taimi meli: Iuni-24-2022